Geplaatst op Geef een reactie

Essentiële oliën voor leerkrachten

essentiele olie voor leerkrachten

De zomervakantie zit er weer (bijna) op en de aanloop naar het nieuwe schooljaar begint. Het begin van het schooljaar vraagt best wat omschakeling van kinderen, ouders én leerkrachten. Dan is het fijn om wat extra ondersteuning in te kunnen zetten op momenten dat jij of de kinderen in de klas het nodig hebben.

Essentiële oliën voor in de klas

Wist je dat er essentiële oliën zijn die concentratie en focus bevorderen? Of juist zorgen voor meer rust en kalmte? Handig, want je kunt deze oliën inzetten om de gewenste mood of sfeer in de klas te bevorderen.

Lemon 15ml

Essentiële olie van citroen staat bekend om zijn verfrissende werking. En deze olie stimuleert ook focus en aandacht. Handig dus, als de kids even hun koppie erbij moeten houden. Lemon is heerlijk op zichzelf in de diffuser, maar kan ook goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld Peppermint of Eucalyptus.

Joy, de naam zegt het al; deze blend van essentiële oliën stimuleert plezier en vrolijkheid. De blend bevat essentiële olie van roos, palmarosa, roomse kamille, jasmijn, geranium, ylang-ylang, tangerine, koriander, citroen en bergamot. Heerlijk om zo in de diffuser te doen.

Joy essentiële olie Young Living
Orange 15ml young living essentiële olie

Sinaasappelolie is een favoriet bij kinderen en stimuleert positiviteit en kalmeert. Deze is als single (enkele essentiële olie) heerlijk in de diffuser, maar deze kan ook goed gecombineerd worden met andere essentiële oliën.

Essentiële oliën voor jezelf

Met essentiële oliën zijn zo veelzijdig dat je ze voor verschillende doelen kunt gebruiken. Naast het verspreiden van een fijne geur in het klaslokaal, kun je ze ook gebruiken als fysieke en mental ondersteuning voor jezelf.

  • Breng Panaway (verdunt in een basisolie) aan op je nek, schouders of rug om je spieren te helpen ontspannen.
  • Kom na een drukke werkdag tot rust met een blend van Lavender en Cedarwood in een roller met draagolie. Beide oliën stimuleren een goede nachtrust.
  • Ruik aan een flesje Peppermint gedurende dag om jezelf een oppepper te geven zonder cafeïne.
  • Je weerstand kan valt wel een boost gebruiken; zet Thieves in om je immuunsysteem te ondersteunen.
  • Stress, frustratie? Breng Stress Away aan (in een roller met een basisolie) of doe een paar druppels in de diffuser.
Panaway 5ml Young Living
Lavender 15ml Young Living
cedarwood 15ml young living
Peppermint 15ml young living
Thieves 15ml
young living stress away 15ml

Happy teacher blend

Deze blend brengt een glimlach op je gezicht! Combineer in een 10ml roller van de volgende oliën elk 5 druppels en vul af met een basisolie.

Frankincense 15ml
Joy essentiële olie Young Living
Orange 15ml young living essentiële olie
Grapefruit 15ml young living olie
young living bergamot 15ml olie

Fijn schooljaar!

LIefs, Arline van Oils for Balance

Geef een reactie