Geplaatst op Geef een reactie

Beauty routine met CBD

natuurlijke huidverzorging cbd olie

Als het om mijn huidverzorging en make-up gaat, hou ik het echt bij de basics; een serum, concealer, wat oogschaduw en mascara en tot slot een veeg blush. Omdat ik niet veel producten gebruik, wil ik het maximale bereiken met elk los product. Daarmee heb ik best hoge eisen aan de producten die ik gebruik. Ik kies bewust voor natuurlijke huidverzorging, zonder schadelijke stoffen en niet getest op dieren. Dat is voor mij belangrijk, want ik smeer het toch op mijn huid en dat betekent dat mijn lichaam een groot deel van het product opneemt.

Natuurlijke huidverzorging

In dit artikel gaat het over de basis die ik gebruik voor mijn natuurlijke huidverzorging, zonder schadelijke stoffen, en het is de eerste stap van mijn dagelijkse verzorgingsroutine. Ik gebruik een serum dat mijn huid heerlijk zacht laat voelen en waar ik merkbaar minder fijne lijntjes van heb. Door twee druppels van het serum elke dag te gebruiken, is mijn huid niet meer dof, zelfs niet als ik een paar slechte nachten heb gehad omdat de kinderen nachtmerries hadden of bij ons in bed wilden slapen omdat ze stiekem een eng filmpje hadden gekeken. Het serum wordt ook wel ‘botox in een flesje’ genoemd. Daar kan ik me wel bij aansluiten!

Huidverzorging met CBD olie

Vaak wissel ik merken voor mijn make-up omdat er een aanbieding is, maar dit serum gebruik ik al maanden en ik zet het geld er graag voor opzij. Van alle luxe merken die ik heb gebruikt was ik niet zo tevreden als over dit serum. Dat vond ik best bijzonder en ik weet zeker dat het komt doordat er geen troep in zit. Sterker nog, er zitten allemaal stofjes in waar je huid juist heel blij van wordt. Het belangrijkste bestandsdeel van het serum is namelijk CBD, oftewel cannabidiol. Dat heeft nog geen fantastische reputatie, omdat het vaak geassocieerd wordt met wiet. Het komt wel van dezelfde plantfamilie maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Om het allemaal goed op een rij te kunnen zetten, heb ik wat uitzoekwerk gedaan.

Verschillende soorten CBD

De wietvariant van de plant bevat echt andere bestandsdelen, waaronder THC. En van THC wordt je high, om het even kort te zeggen. De cannabisplant waar CBD uit wordt gehaald bevat van nature nauwelijks THC. Als je de CBD uit de plant haalt, dan kan het zijn dat daar nog een beetje THC in zit, met alle andere extracten van de plant. Dan heb je een full spectrum olie. Als daar de THC vervolgens uit is gehaald, dan heb je een broad spectrum olie. Daar zitten alle goede eigenschappen van de plant nog in, maar ook eventuele schadelijke stoffen die de plant uit de grond heeft opgenomen. Het is dus super belangrijk om te weten hoe de plant verbouwd is en hoe de CBD olie tot stand is gekomen, zodat je geen product met zware metalen en chemische bestrijdingsmiddelen vrolijk op je huid aan het smeren bent. Er is nog een derde soort; een CBD-isolaat. Daarbij wordt de CBD volledig geïsoleerd, waarbij er nul andere stoffen in zitten. Het voordeel daarvan is dat je weet dat je pure CBD hebt. Het nadeel daarvan is dat pure CBD niet zo goed door je lijf wordt opgenomen. Eigenlijk heb je daar alle natuurlijke bestandsdelen van de plant voor nodig (dit heet ook wel het entourage effect).

Het serum dat ik gebruik bevat een CBD-isolaat, en ze hebben voor bovenstaande een slimme oplossing gevonden, namelijk het toevoegen van etherische olie. Daar zitten dezelfde natuurlijke bestandsdelen in, maar dan wel puur natuur en zonder schadelijke stoffen. Dat komt doordat de olie van Young Living van de hoogste kwaliteit is. Met dit serum heb ik dus het beste van twee werelden te pakken: pure CBD en pure etherische olie met alle voordelen voor mijn huid.

Werking van CBD olie

In je lijf – specifiek het endocannabinoide systeem – zitten receptoren voor CBD – zelfs in onze witte bloedcellen. Deze receptoren zitten voornamelijk in onze hersenen en ons immuunsysteem. Deze receptoren zijn gelinkt aan belangrijk processen in ons lichaam, zoals het reguleren van slaap, ontspanning en ontstekkingsreacties. Zoals elk ander  systeem in ons lijf kan ook het endocannabionoide systeem uit balans raken. Het gebruik van CBD olie van hoge kwaliteit kan je helpen bij het herstellen van deze balans.

Ervaringen met CBD olie

Misschien vind je het allemaal wel te rooskleurig klinken en dat snap ik best. Als je interesse is gewekt (of je cynisme) dan kan ik je aanraden om zelf wat uitzoekwerk te doen naar CBD. Die business is namelijk booming, dus je zal niet lang hoeven zoeken naar basisinformatie over CBD. Ook zijn er veel mensen die hun ervaringen delen met CBD olie.

Goede kwaliteit CBD olie kopen

Wil je CBD-olie kopen, wees er dan alert op dat je een product koopt van hoge kwaliteit. Juist om de reden die ik hiervoor genoemd heb; puur natuur en onbewerkt is in het geval van CBD niet altijd beter vanwege de chemische stoffen en zware metalen die de cannabisplant makkelijk uit de aarde opneemt. Voor de aarde (en ons ecosysteem) is het een fantastische plant omdat het deze stoffen aan de grond onttrekt, maar dat vindt je dus ook terug in de CBD-olie die ervan wordt gemaakt. Daarnaast kost het testen van CBD-olie tijd en geld. En het zou raar zijn als dat zich niet door vertaald naar de prijs van de CBD-olie. Ik zeg niet dat de duurste olie automatisch het beste is, want er zijn dus andere factoren die ook een rol spelen, maar goedkoop is duurkoop.

Check in ieder geval op het volgende:

  • Percentage THC: 0.0%
  • Het percentage CBD dat erin zit: van een laag percentage ga je waarschijnlijk geen effect merken
  • Manier van extractie (hoe de CBD uit de plant is gehaald): zonder verhitting zodat je het effect van de cbd optimaal blijft
  • Waar en hoe de cannabisplant is verbouwd: organic, zonder chemische bestrijdingsmiddelen
  • Kwaliteit van het product: labresultaten in kunnen zien van de batch olie die jij koopt
  • Het merk of de leverancier  en de hoeveelheid informatie die zij delen of het product: kies een merk of leverancier waar jij vertrouwen in hebt doordat ze transparant zijn, goed bereikbaar zijn en duidelijk laten zien dat ze alles van A tot Z weten over de CBD-olie die jij koopt.

Meer weten?

Met een halfuurtje Googlen kom je al een heel eind. Dit zijn korte filmpjes met informatie over CBD en het serum dat ik gebruik: CBD Beauty Boost.

Informatie over het serum CBD Beauty Boost
Informatie over de werking van CBD olie

Geef een reactie