ESSENTIËLE OLIE

Essentiële olie is het aromatische en vluchtige deel van een plant, boom, gras, bloem, wortel, struik of zaad. Al eeuwenlang worden essentiële oliën gebruikt om hun goede eigenschappen.

Hoe werken essentiële oliën?

De geur van essentiële olie heeft direct invloed op je. Eigenlijk zijn wetenschappers er nog steeds niet precies achter hoe het waarnemen en verwerken van geur precies werkt, maar iedereen heeft wel eens ervaren dat een geur een herinnering ophaalt. Bijvoorbeeld als je langs een bakker loopt en de geur van vers brood je doet denken aan luie ochtenden op de camping in Frankrijk. Zuivere essentiële oliën, geëxtraheerd door zorgvuldige stoomdestillatie en koudpersen, zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden en ze leveren snelle en effectieve resultaten. Wanneer je een flesje essentiële olie in je handen houdt, heb je het beste van de natuur in handen. De olie kan verstoven, geïnhaleerd, op de huid of bij een massage gebruikt worden.

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Young Living geeft zelf 36 (!) voorbeelden waar je essentiële oliën voor kunt gebruiken. Eén flesje oliën is dus super veelzijdig en kun je voor zoveel meer inzetten dan alleen je huis lekker te laten ruiken (want dat doen ze zeker).

Veilig gebruik van essentiële olie

Bij het gebruik van essentiële oliën is het heel belangrijk om ze te gebruiken op een veilige manier. Als je medicatie gebruikt, overleg dan eerst met je (huis)arts, omdat sommige essentiële oliën net als voeding niet goed samen gaan met medicatie. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het goed om eerst met een medisch professional te overleggen voordat je oliën gebruikt. Voor baby’s en kinderen kun je zeker essentiële oliën gebruiken, mits je de oliën goed verdunt voordat je ze op de huid smeert en als je een diffuser gebruik de ruimte goed ventileert. Maar ook hier geldt; lees je goed in en laat je desnoods informeren door een medisch professional. Smeer ook nooit een essentiële olie zomaar direct op je huid voordat je je goed ingelezen hebt over de werking ervan en of de olie daar wel geschikt voor is. De oliën zijn sterk geconcentreerde extracten uit de natuur en daar moet je zorgvuldig mee omgaan.


We cannot but admire the ability of essential oils to operate effectively not only on the biochemical, cellular, physical level, but also in the emotional, intellectual, spiritual, and aesthetic areas of our lives.

They provide a system of healing that is in total harmony with people, who are themselves multifaceted.

– Valerie Ann Wordwood, auteur van het boek The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy



close

Maak kennis met de oliën

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.